top of page

Kolmeulotteinen tekstiilitaide puhuttelee voimallaan ja lempeydellään. Tekstiilitaide sopii tiloihin missä ihminen tarvitsee rauhan, lohdutuksen ja voiman.

Taidemuotoni syntyi 2014-2015. Tekstiiliveistos toimi lähtökohtana . Tekstiilin pehmeyden kautta pystyin nostamaan esille vaikeita aiheita kuten uupumus ja suru ilman että aiheista tulisi liian rankkoja. Tekstiili muodostaa sillan tunteen ja ymmärryksen välissä.Vähitellen taiteestani tuli enemmän abstaktia. Abstaktitaiteessa on tilaa katsojien omiin tulkintoihin ja  kokemuksiin.

Haluan herättää ihmisiä pohtimaan elämää.Työssäni haluan nostaa esille sekä haurauden että kauneuden ihmiselämässä. Ihminen aistii sekä kehollaan , sielullaan että hengellään. Me käytämme aistejamme ja  elämänkokemuksemme kun me luomme kuvan elämästä. 

Minun henkilökohtainen elämäntarina sekä kokemukseni työuralta terveydenhoitajana muokkaa työni ja heijastuu työssäni. 

Fyysiset työt heijastavat elämää struktuurillaan, aineellisluoneeltaan ja värityksellään. Jo käytetty materiaali puhuttelee hiljaa, se kantaa sisällään voimaa mitä käyttämätön materiaali ei sisällä. Taiteessa on ulottovuus joka ei silmillä ole nähtävissä mutta aistittavissa. 

Toivon että  työni saisi koskettaa ja eheyttää, löytää tiensä ihmisten elämään, julkisiin tiloihin, kouluihin, sairaaloihin, hoitokoteihin, seurakuntiin, työpaikkoihin ja yksityisiin koteihin. 

Haluan herättää rohkeuden kohdata elämää, syleillä elämää. Sekä haurauden että kauneuden!

 

 

Astu hiljaiseen huoneeseen, huone on valoisa ja avara, seinät ovat valkoiset,  ystävällinen hämäryys lepää  nurkissa. Viileä ilma ympäröi. Käännät katseesi. Siveltimen pehmeät jälljet kankaalla tervehtivät silmäsi. Aistit tervan ja ruosteen tuoksun.  Roisketta, kontresteja pehmeällä kankaalla.  Havahdut. Mitä aistit? Sininen vaihtuu harmaaseen, harmaa joka muuttuu ruskeaan. Mitä näet? Annat kasteesi levätä. Vetäydyt askel taakse. Ajatukset vaeltavat, etsivät kosketuspintaa. Vartalosi on painava, hengitys hiljainen, yllättäin lepoa. Mitä tapahtuu?

Muistot herääväät. Tunne menneisyydestä. Tyyntä, hiljaisuutta, lepoa.  Katse lepää, hengität hiljaa, sydän lyö. Ajatukset kiinittyy hetkeeseen ja saavat rauhaan.  Sielu-Henki-Ruumis- Taide- Elämä. 

bottom of page